Begravningstjänsten i Borgå och Sibbo
Iso Kylätie 27, 04130 Sipoo
Rauhankatu 25, 06100 Porvoo  
Auki ma - pe 9-16.00
Close
Rauhankatu 25, 06100 Porvoo   Iso Kylätie 27, 04130 Sipoo
010 322 0080 info.porvoo@borg.fi
Festligheternas tidigare Vardagen NÄSTA ITEM Begravning

Fester från födseln till döden utgör grunden för binderiarbeten i vår blomaffär. Förutom ett stort urval av snittblommar hittar du i vår affär säsongsblommor för uteplanteringar, lyktor, ljus, personliga handgjörda kort och adresser, samt adresser för många stiftelsen.

Vi gör binderier och blomsuppsättningar på beställning.

Brudbukett

Brudbuketten planeras så att den passar brudens utseende, personlighet och klänning i form, färg, blomval osv. Förutom brudbuketten kan man pryda bruden med blommor i håret.

Brudgummens blomma

Brudgummen pryds med en corsage eller knapphålsblomma. Enligt tradition skall denna vara plockad ur brudbuketten vilket symboliserar att brud och brudgum binds samman livet ut. Nuförtiden gör man sällan enligt tradition, men man beställer corsagen som matchar brudbuketten. Materialet för corsagen väljs så att den håller genom hela festligheten ut. Corsagen skall vara i stil med dräkten och upphäva färg och tyg.

Brudtärnor och brudnäbbar

Brudtärnorna och brudnäbbarna är som oftast barn till släkt och vänner. Brudtärnorna bär små buketter eller blomkorgar. En handblomma är också ofta använd. Det är också möjligt att använda en huvudkrans. Brudnäbbarna har corsage men man använder även blomkäpp.

Brudfrämma (Brudsäta) och Bröllops marskalk (Bestman)

Brudfrämman och marskalken är oftast nära vänner till bruden och brudgummen och det är en hedersuppgift. Brudfrämmans dekoration kan vara antingen en bukett eller en corsage. Brudmarskalken har en corsage, där färgen avviker från brdgummens corsage.

Dessutom

Kostymsmycken, hattdekorationer och hårdekorationer.

Dop

Småttingens första stora festlighet är dopet eller namngivningen. Tillställningens dekoration består ofta av en blomuppsättning på serveringsbordet, dopskålens eller dopbordets dekoration, samt bordsdekorationer. Borden dukas vackert, där blommorna, ljusen, dukarna och kärlen utgör en vacker harmoni.

 

Alla fest dekorationer

Vacker dukning, ljus, borddukar, servetter och blommor är en helhet, som skapar en festlig atmosfär. Blomuppsättningar och buketter för festlokal är bra att planera i god tid för att få en lyckad helhet i inredningen av festlokalen. Fotografier på festlokalen hjälper vid planeringen av dekorationen, så ta gärna med fotografier.